אם אתם מתכננים לבקר באחת או יותר מארצות אירופה, או שסתם מעניין אתכם לדעת מה אוהבים לאכול במדינות האירופאיות השונות – המאמר הזה הוא בשבילכם. כאן נספר לכם על המאכלים הנפוצים ביותר במדינות אירופה השונות, דבר שיעזור לכם לדעת מה הכי כדאי לכם להזמין כשתגיעו לבקר בהן.
- מולים וצ'יפס (בלגיה) – מולים, או צדפות, הן המאכל הנפוץ ביותר בבלגיה, כשהם מוגשים עם המאכל הבינלאומי הכי טעים שיש – צ'יפס. את המולים עצמם מבשלים ביין לבן וחמאה, ואם הם טריים וראויים למאכל (נפתחים במהלך הבישול) – הם תענוג אמיתי לחיך.
- שניצל וינאי (אוסטריה) – שניצל וינאי הוא לא "סתם" שניצל, אלא שניצל מבשר עגל המטוגן בחמאה. לשומרי הכשרות שבינינו הוא לא יתאים, אבל למי שלא שומר – זהו מעדן נפלא שאסור לוותר עליו אם נמצאים באוסטריה, כי שם הם יודעים לעשות אותו הכי טוב שאפשר. השניצל הווינאי מוגש בדרך כלל עם צ'יפס או עם מחית תפוחי אדמה (פירה), והטעם שלו נשאר בפה הרבה אחרי שהוא נגמר.
- חצ'פורי (גאורגיה) – המאפה הגיאורגי שמורכב מבצק (פורי = לחם) הממולא בגבינה כחושה (חאצ'ו) שלמרות שדרך הכנתו דומה לדרך הכנתו של בורקס ושדרך אכילתו דומה לדרך אכילתו של בורקס – הוא ממש לא בורקס. יש לו טעם מיוחד שהופך אותו למאכל מבוקש, והיום ניתן למצוא אותו לא רק בגיאורגיה, אלא בכל העולם. בגיאורגיה עצמה ניתן למצוא אותו בכמה וכמה גרסאות, אחת מהייחודיות שבהן היא אצ'ארולי חצ'פורי – חצ'פורי עם פתח עליון ובתוכו ביצת עין.
- סארמלה / Sarmale (רומניה) – כרוב ממולא בכל טוב – בשר בקר טחון לא שמן, עם תבלינים שהופכים את טעמו לטעם גן עדן. לאחר הבישול של המעדן הרומני הזה משאירים אותו בסיר לשעה לפחות, כדי לספוג טעמים, והוא סופג אותם – ובגדול. אם אתם ברומניה – כדאי לטעום, רק שכדאי לדעת שהרומנים בדרך כלל מוסיפים לתבשיל הזה גם חתיכות של בייקון ומגישים אותו עם שמנת חמוצה.
- בורשט (אוקראינה) – הבורשט – חמיצה בעברית, הוא מרק חמוץ שמקורו במטבח האוקראיני המסורתי, אולם היום ניתן למצוא אותו בהרבה מאוד ממדינות אירופה. באוקראינה לבדה יש למעלה מ-40 סוגים שונים של המרק, שהמרכיב העיקרי שלו הוא סלק, ואליו מוסיפים בשר חזיר או עוף – על פי הטעם האישי של המבשל. יש למרק גם גרסה צמחונית, שאותה מגישים בדרך כלל עם ביצה מבושלת חתוכה, בצל ירוק ומלפפון חמוץ. ברוב המקרים תמצאו בבורשט גם מלפפון, עגבניות, שעועית ופטריות, ולידו תוגש לכם שמנת חמוצה. אגב – אם מתחשק לכם בורשט בקיץ – יש מקומות בהם תוכלו למצוא אותו בגרסה קרה, טעימה גם היא.
- חמון איבריקו (ספרד) – אחד המאכלים הפופולריים בספרד, שנחשב למאכל יוקרתי לאניני טעם. מדובר בירך של חזיר בר, שניזון לא רק מדשא ומעשבים, אלא גם מאצטרובלים ופטריות, וכל אלה ביחד הופכים את בשרו לבעל טעם עשיר מאוד, ועם מעט שומן רווי בלבד. כל ירך כזאת מיובשת במשך שנתיים לפני שהיא יוצאת אל האור, ולכן המנה הזאת תהיה אחת היקרות בתפריט, אבל גם אחת הטעימות, אם לא הטעימה ביותר.
- באגט וגבינת קממבר (צרפת) – בונז'ור, באגט? הבאגט הוא המאכל הלאומי של צרפת, ולפעמים נדמה שהבאגט הצרפתי הרבה יותר "קראנצ'י" וטעים מאחיו הישראלי. זאת, כנראה, בזכות חומרי הגלם האיכותיים והידע רב השנים באפיית הלחם הארוך המיוחד הזה, שבשילוב גבינת הקממבר הצרפתית – הופך למנה מנצחת, למרות פשטות הכנתה.
אז אם אתם מתכננים לטוס לאירופה בקרוב, קחו את הרשימה הזאת אתכם, ונסו לטעום לפחות מאחד מהמאכלים האלה. אנחנו בטוחים שתיהנו. טיול נעים וטעים!